Η επέμβαση στον Ντίνο ολοκληρώνεται επιτυχώς. Θα ξαναζήσει υγιής.

Το χρώμα του προσώπου του Ντίνου ολοένα και επανέρχεται στο φυσιολογικό. Το σώμα του αρχίζει να ενεργοποιείται. Ο εγκέφαλός του αρχίζει να δέχεται ερεθίσματα. Ανοίγει τα μάτια του. Ένα απλανές, ανέκφραστο βλέμμα με δόσεις αδύναμης ανησυχίας. Το οπτικό πεδίο του είναι ακόμη θολό. Βλέπει ένα θολό, φυσικό, πανέμορφο περιβάλλον, που αυτή η θολούρα τού προσδίδει δόσεις μυστηρίου. Δείχνει σαν τον παράδεισο.Προστίθεται επιπλέον θολούρα. Βούρκωσε.

Όλοι οι εν ζωή οργανισμοί περιέχουν ενέργεια του ήλιου σε δομή από στοιχεία της γης και βασικότερο δομικό υλικό τον ευμετάβλητο άνθρακα. Η δομή αυτή δημιουργήθηκε μετά από δισεκατομμύρια χρόνια ζύμωσης των στοιχείων της γης υπό την ενέργεια του ήλιου. Έτσι φτιάχτηκαν τα πρώτα όντα της γης, τα οποία κατά την προσαρμογή τους στο πλούσιο ανάγλυφο και περιβάλλον της γης πήραν διάφορες μορφές- δομές. Μορφές που μεταβάλλονται διαρκώς, ώστε να προσαρμόζονται και να είναι ζωντανές και υγιείς. Μορφές που επειδή φθείρονται και πεθαίνουν, διατηρούνται με την αναπαραγωγή. Δηλαδή το δομικό πλαίσιο και τα πεπερασμένα όργανα φθείρονται φυσικώς, και όταν κάποιο χαλάσει και αν δεν μπορεί να διορθωθεί, το δομικό πλαίσιο καταρρέει και έτσι επέρχεται ο γνωστός θάνατος. Τα στοιχεία από τα οποία αποτελείται αυτό το δομικό πλαίσιο, σαφώς επιστρέφουν στη γη και σαφώς ξαναγίνονται ζωή.
Ο Ντίνος ακούει προσεκτικά και ξεροκαταταπίνει, όταν ακούει την λέξη θάνατος.

Ντίνος
-Αχ σπίτι μου, σπιτάκι μου… Κρεβάτι, κρεβατάκι μου… Πιτζάμες, πιτζαμούλες μου!
2ος
-Και παντόφλες, παντοφλίτσες μου, γλυκά μου παντοφλάκια!!! Καλά, έχουμε ξεφύγει τελείως.

-Το μελίσσι -που λες- αποτελείται από πολλές μέλισσες, οι οποίες είναι ένα κομμάτι του μελισσιού. Η κάθε μέλισσα δεν κοιτάει την πάρτη της, αλλά την υγεία όλου του μελισσιού ως σύνολο. Όπως και το σώμα. Η καρδιά δεν κοιτάει μονό την πάρτη της, αλλά το συνολικό σώμα…
-Αν και, συγνώμη που σε διακόπτω, στην περίπτωση αυτή, στα χρόνια μου ο εγκέφαλος κατέστρεφε τα υπόλοιπα μέρη του σώματος, εννοώ με κακή διατροφή, κάπνισμα, πολύ αλκοόλ και άλλα πολλά.
-Ακριβώς!! Τώρα ο εγκέφαλος αναζητά την υγεία και πέρα από το ίδιο του το σώμα, εμπερικλείοντας μια ολότητα υγείας μέσα από την ίδια του την κοινωνία. Έτσι οι άνθρωποι θέλησαν μια υγιή ανθρώπινη κοινωνία. Σε αυτή την υγιή ανθρώπινη κοινωνία επικρατεί αυτή η κοινή συνείδηση για δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, ειλικρίνεια και άλλες παρόμοιες αρετές. Αααα και είμαι πολύ χαρούμενος που τα είδες και τα αγάπησες, πραγματικά χωρίς να χρειαστεί να σου πω πολλά.
-Σωραίος* ρε…

Ντίνος
-Αν μου αρέσει λέει; (Κάθεται λίγο αμίλητος και σκέφτεται. Το γέλιο του γίνεται κλάμα και δάκρυα) Ααχ, τι καλύτερο θα μπορούσε να φανταστεί ένας πατέρας για τα παιδιά του, τι καλύτερο από αυτό που ζω σήμερα!!

Ο 2ος τον πλησιάζει και τον αγκαλιάζει, η Ζωή του τρίβει την πλάτη.
Ντίνος
-Τι ωραίο κλάμα, όταν κλαις από χαρά!!! Τι αγαλλίαση, τι έκσταση χαράς, όταν γνωρίζεις πως οι άνθρωποι παντού είναι αδέλφια σου, όταν γνωρίζεις πως κανένας δεν υποφέρει, κανείς δεν πεινάει, κανείς δεν πολεμάει και δεν σκοτώνει τον συνάνθρωπό του. Πώς να μην κλάψω από συγκίνηση; Πώς να μην κλάψω από συγκίνηση… Να με συμπαθάτε, αλλά όλη αυτή η ορμή της ζωής και η ευγενική και συνάμα άνετη συμπεριφορά του 2ου με έκανε να αισθανθώ ένα με αυτό που ζω, χωρίς καν να συνειδητοποιήσω αυτή τη χαρά, αυτή την απόλαυση!!! Ίσως λάθος στιγμή αυτό το ξέσπασμα! Ναι ίσως, αλλά είναι ξέσπασμα χαράς και σας ευχαριστώ όλους!!!! Και τους αγκαλιάζει.

Στέκονται για λίγο αμίλητοι. Πιο πέρα ακούγονται παιδάκια που παίζουν ανέμελα (παραπέρα κάποιος καθαρίζει κρεμμύδια. Στιφάδο; Δεν ξέρω!).

Ντίνος
-Ζωή, να σου πω ένα ανέκδοτο από τα παλιά;
Ζωή
-Ναι, ευχαρίστως!
-Πάει ένας τύπος στο γιατρό και του λέει:
«-Γιατρέ µου, έχω πολλά νεύρα. Όπου πηγαίνω µπλέκω σε καβγάδες.
-Μάλιστα του λέει ο γιατρός.... Πρέπει να προσπαθήσετε περισσότερο να συγκρατείτε το θυµό σας, αγαπητέ µου. Έχετε µπλέξει σε πολλούς καβγάδες;
-Ναι ρε..... Γιατί; Τραβάς κάνα ζόρι;»

2ος
-Χαχα και μάλιστα τις προάλλες βλέπαμε ένα θρυλικό ματς που έπαιζε ο Ντίνος και χιλιάδες οπαδοί ζητωκραύγαζαν «Φούσκα, Πέτα, Πάνω απ' την Μπασκέτα. Είσαι σαν Ρουκέτα, Μέσα στην Ρακέτα!!!»
Ντίνος
-Χα, χα, χα! Γιατί το άλλο 'Σκα, Σκα, Σκα, Φούσκα πάρ' τους τα βρακιά!!' Εεεε τα µυαλά ήθελα να πω!!

...η μηχανή μπορεί να συνδεθεί κατευθείαν στο σώμα του ζώου π.χ. του ανθρώπου και να του παρέχει κατευθείαν ενέργεια. Τα πειράματα αυτά σχετίζονται και με αυτά της Άννας. Παράλληλα, προετοιμάζεται μια μηχανή που να μπορεί να παράγει μια αφομοιώσιμη από τον άνθρωπο μορφή ενέργειας από πηγές ενέργειας στον πλανήτη Επίκουρο.
Ντίνος
-Ωωωππ επίσης πάρα πολύ ενδιαφέρον… Η ζωή εξαπλώνεται και σε άλλους πλανήτες! Και για πες μου, αυτές οι μηχανές ενδέχεται να αντικαταστήσουν τα φυτά στη Γη;
Ζωή
-Σαφώς και όχι. Τα φυτά είναι κομμάτι του πλανήτη Γη. Η ενέργεια του Ήλιου που ενεργοποίησε την ύλη της γης. Αυτό που λέμε ζωή. Μια φυσική προέκταση της γης και πλήρως προσαρμοσμένη σε αυτήν, που άλλωστε αποτέλεσε και το υπόστρωμα για την κατοπινή δημιουργία του ανθρώπου. Δηλαδή το ίδιο. Οπότε σαφώς είναι περισσότερο προσαρμοσμένα στην γη από την οποιαδήποτε μηχανή φτιάξουμε. Είναι μάταιο να κάτσουμε να κατασκευάσουμε κάτι τέτοιο, με σκοπό να αντικαταστήσουμε κάτι το οποίο υπάρχει και φυτρώνει παντού και είναι αιώνες δοκιμασμένο και πάρα πολύ πλούσιο και μάλιστα προκύψαμε από αυτό!!!

Ντίνος
-Τέλεια! Αν και σου αρέσει να ζεις προσαρμοσμένος στα -εκτων πραγμάτων- της γης, γουστάρεις από ό,τι βλέπω και την ψυχεδέλεια και το χάος;
2ος
-Ναι, γουστάρω να ψυχεδελιάζω, μου αρέσει η φαντασία και η υποθετική άπειρη άπλα του χάους για ατελείωτα ταξίδια. Μου αρέσει ο πλούτος στη μουσική, στη ζωή, στην τροφή. Η ντομάτα και το χώμα του κήπου μου. Η εικόνα. Ο πλούτος της μορφής των δέντρων, του κυματισμού της θάλασσας. Ο πλούτος! Μη σε μπερδεύει η έννοια της λέξης πλούτος της εποχής σου. Είναι άλλο πράγμα. Δε θα επεκταθώ…… Στην υγεία και στη γη έγκειται το σύνολο σχεδόν της ζωής μου, της ύπαρξης μου. Κατόπιν υπάρχει και το «χαβαλέ του χάους», όπως το αποκαλώ. Όπως και άγνωστη ακόμη πραγματικότητα.

CSS 3D transforms are not supported in your browser Sorry, only modern browsers.

Οι Χαρακτήρες του Βιβλίου

Ντίνος Φούσκας
Ντίνος Φούσκας-large

Μπασκετμπολίστας του NBA το 1990. Χωρατατζής, Τριπλαδόρος, Σεξουλιάρης και φαν των καλών τεχνών.

2ος
2ος-large

Έχει πάθος με την καλλιέργεια και φροντίδα των φυτών με τα οποία συμβιώνει. Φιλομαθής. Λάτρης της γνώσης, της ζωής, της γης, του σύμπαντος. Φιλικός και ευχάριστος.

1ος
1ος-large

Φαίνεται ήσυχος και σοβαρός, αλλά είναι πρώτος στο χορό και το τραγούδι. Του αρέσει η ποίηση, η λογοτεχνία και τα ανέκδοτα. Επίσης κατασκευάζει βιβλία.

Ζωή & Άννα
Ζωή & Άννα

Φίλες, ξαδέλφες και λάτρεις των επιστημών. Η Άννα ασχόλειται με το διάστημα και την εξερεύνηση του χάους. Η Ζωή με την ενέργεια.

* ΤΕΛΟΣ *

Η επέµβαση στο Ντίνο ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Θα ξαναζήσει υγιής.

Το χρώµα του προσώπου του Ντίνου ολοένα και επανέρχεται στο φυσιολογικό. Το σώµα του άρχισε να ενεργοποιείται. Η ενεργοποίηση του σώµατος αυξάνεται σταθερά. Ο εγκέφαλός του άρχισε να δέχεται ερεθίσµατα. Ανοίγει τα µάτια του. Ένα απλανές, ανέκφραστο βλέµµα µε δόσεις αδύναµης ανησυχίας. Το οπτικό πεδίο του είναι ακόµη θολό. Βλέπει ένα θολό, φυσικό, πανέµορφο περιβάλλον, όπου αυτή η θολούρα τού προσδίδει δόσεις µυστηρίου. Δείχνει σαν τον παράδεισο. Προστέθηκε επιπλέον θολούρα. Βούρκωσε.

1

Όλοι οι εν ζωή οργανισµοί περιέχουν ενέργεια του ήλιου σε δοµή από στοιχεία της γης και βασικότερο δοµικό υλικό τον ευµετάβλητο άνθρακα. Η δοµή αυτή δηµιουργήθηκε µετά από δισεκατοµµύρια χρόνια ζύµωσης των στοιχείων της γης υπό την ενέργεια του ήλιου. Έτσι φτιάχτηκαν τα πρώτα όντα της γης, τα οποία κατά την προσαρµογή τους στο πλούσιο ανάγλυφο και περιβάλλον της γης πήραν διαφορές µορφές-δοµές. Μορφές που µεταβάλλονται διαρκώς, ώστε να προσαρµόζονται και να είναι ζωντανές και υγιείς. Μορφές που επειδή φθείρονται και πεθαίνουν, διατηρούνται µε την αναπαραγωγή. Δηλαδή το δοµικό πλαίσιο και τα πεπερασµένα όργανα φθείρονται φυσικώς και όταν κάποιο χαλάσει και αν δεν µπορεί να διορθωθεί, το δοµικό πλαίσιο καταρρέει και έτσι επέρχεται ο γνωστός θάνατος. Τα στοιχεία από τα οποία αποτελείται αυτό το δοµικό πλαίσιο, σαφώς επιστρέφουν στη γη και σαφώς ξαναγίνονται ζωή. (Ο Ντίνος ακούει προσεκτικά και ξεροκαταταπίνει, όταν ακούει την λέξη θάνατος)

2

Ντίνος
-Αχ σπίτι µου σπιτάκι µου, κρεβάτι κρεβατάκι µου, πιτζάµες πιτζαµούλες µου!
2ος
-Και παντόφλες, παντοφλίτσες µου, γλυκά µου παντοφλάκια!!! Καλά έχουµε ξεφύγει τελείως.

3

-Το µελίσσι -που λες- αποτελείται από πολλές µέλισσες, οι οποίες είναι ένα κοµµάτι του µελισσιού. Η κάθε µέλισσα δεν κοιτάει την πάρτη της, αλλά την υγεία όλου του µελισσιού ως σύνολο. Όπως και το σώµα. Η καρδιά δεν κοιτάει µονό την πάρτη της, αλλά το συνολικό σώµα...
-Αν και, συγνώµη που σε διακόπτω, στην περίπτωση αυτή, στα χρονιά µου ο εγκέφαλος κατέστρεφε τα υπόλοιπα µέρη του σώµατος, π.χ. µε κακή διατροφή, κάπνισµα, πολύ αλκοόλ και άλλα πολλά.
-Ακριβώς!! Τώρα ο εγκέφαλος αναζητά την υγεία και πέρα από το ίδιο του το σώµα εµπερικλείοντας µια ολότητα υγείας µέσα από την ίδια του την κοινωνία. Έτσι οι άνθρωποι θέλησαν µια υγιή ανθρωπινή κοινωνία. Σε αυτή την υγιή ανθρώπινη κοινωνία επικρατεί αυτή η κοινή συνείδηση για δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, ειλικρίνεια και άλλες παρόµοιες αρετές. Αααα και είµαι πολύ χαρούµενος που τα είδες και τα αγάπησες, πραγµατικά χωρίς να χρειαστεί να σου πω πολλά.

4

Ντίνος
-Αν µου αρέσει λέει; (Κάθεται λίγο αµίλητος και σκέφτεται. Το γέλιο του γίνεται κλάµα και δάκρυα) Ααχ, τι καλύτερο θα µπορούσε να φανταστεί ένας πατέρας για τα παιδιά του, τι καλύτερο από αυτό που ζω σήµερα!!

Ο 2ος τον πλησιάζει και τον αγκαλιάζει, η Ζωή του τρίβει την πλάτη.
Ντίνος
-Τι ωραίο κλάµα, όταν κλαις από χαρά!!! Τι αγαλλίαση, τι έκσταση χαράς όταν γνωρίζεις πως οι άνθρωποι πανταχού είναι αδέλφια σου, όταν γνωρίζεις πως κανένας δεν υποφέρει, κανείς δεν πεινάει, κανείς δεν πολεµάει και δε σκοτώνει το συνάνθρωπό του. Πώς να µην κλάψω από συγκίνηση. Πώς να µην κλάψω από συγκίνηση… Να µε συµπαθάτε, αλλά όλη αυτή η ορµή της ζωής και η ευγενική και συνάµα άνετη συµπεριφορά του 2ου µε έκανε να αισθανθώ ένα µε αυτό που ζω, χωρίς καν να συνειδητοποιήσω αυτή τη χαρά, αυτή την απόλαυση!!! Ίσως λάθος στιγµή αυτό το ξέσπασµα! Ναι ίσως, αλλά είναι ξέσπασµα χαράς και σας ευχαριστώ όλους!!!! Και τους αγκαλιάζει.

Στέκονται για λίγο αµίλητοι. Πιο πέρα ακούγονται παιδάκια που παίζουν (παραπέρα κάποιος καθαρίζει κρεµµύδια. Στιφάδο; Δεν ξέρω!).

5

Ντίνος
-Ζωή, να σου πω ένα ανέκδοτο από τα παλιά;
Ζωή
-Ναι, ευχαρίστως!
-Πάει ένας τύπος στο γιατρό και του λέει:
«-Γιατρέ µου, έχω πολλά νεύρα. Όπου πηγαίνω µπλέκω σε καβγάδες.
-Μάλιστα του λέει ο γιατρός.... Πρέπει να προσπαθήσετε περισσότερο να συγκρατείτε το θυµό σας, αγαπητέ µου. Έχετε µπλέξει σε πολλούς καβγάδες;
-Ναι ρε..... Γιατί; Τραβάς κάνα ζόρι;»

6

2ος
-Χαχα και µάλιστα τις προάλλες βλέπαµε ένα θρυλικό µατς που έπαιζε ο Ντίνος και χιλιάδες οπαδοί ζητωκραύγαζαν 'Φούσκα, Πέτα, Πάνω απτήν Μπασκέτα. Είσαι σαν Ρουκέτα, Μέσα στην Ρακέτα!!!'
Ντίνος
-Χα, χα, χα! Γιατί το άλλο 'Σκα, Σκα, Σκα, Φούσκα πάρ' τους τα βρακιά!!' Εεεε τα µυαλά ήθελα να πω!!

7

...η µηχανή µπορεί να συνδεθεί κατευθείαν στο σώµα του ζώου π.χ. του ανθρώπου και να του παρέχει κατευθείαν ενέργεια. Τα πειράµατα αυτά σχετίζονται και µε αυτά της Άννας. Παράλληλα, προετοιµάζεται µια µηχανή που να µπορεί να παράγει µια αφοµοιώσιµη από τον άνθρωπο µορφή ενεργείας από πηγές ενέργειας στον πλανήτη Επίκουρο.
Ντίνος
-Ωωωππ επίσης πάρα πολύ ενδιαφέρον… Η ζωή εξαπλώνεται και σε άλλους πλανήτες! Και για πες µου, αυτές οι µηχανές ενδέχεται να αντικαταστήσουν τα φυτά στη Γη;
Ζωή
-Σαφώς και όχι. Τα φυτά είναι κοµµάτι του πλανήτη Γη. Η ενέργεια του Ήλιου που ενεργοποίησε την ύλη της γής. Αυτό που λέµε ζωή. Μια φυσική προέκταση της γης και πλήρως προσαρµοσµένη σε αυτήν, που άλλωστε αποτέλεσε και το υπόστρωµα για την κατοπινή δηµιουργία του ανθρώπου. Οπότε σαφώς είναι περισσότερο προσαρµοσµένα στην γη από την οποιαδήποτε µηχανή φτιάξουµε. Είναι µάταιο να κάτσουµε να κατασκευάσουµε κάτι τέτοιο, µε σκοπό να αντικαταστήσουµε κάτι το οποίο υπάρχει και φυτρώνει παντού και είναι αιώνες δοκιµασµένο και πάρα πολύ πλούσιο και µάλιστα προκύψαµε από αυτό!!!

8

Ντίνος
-Τέλεια! Αν και σου αρέσει να ζεις προσαρµοσµένος στα -εκ των πραγµάτων- της γης, γουστάρεις από ό, τι βλέπω και την ψυχεδέλεια και το χάος;
2ος
-Ναι, γουστάρω να ψυχεδελειάζω, µου αρέσει η φαντασία και η υποθετική άπειρη άπλα του χάους για ατελείωτα ταξίδια. Μου αρέσει ο πλούτος στη µουσική, στη ζωή, στην τροφή. Η ντοµάτα και το χώµα του κήπου µου. Η εικόνα. Ο πλούτος της µορφής των δέντρων, του κυµατισµού της θάλασσας. Ο πλούτος! Μη σε µπερδεύει η έννοια της λέξης πλούτος της εποχής σου. Είναι άλλο πράγµα. Δε θα επεκταθώ. (Παύση) Στην υγεία και στη γη έγκειται το σύνολο σχεδόν της ζωής µου, της ύπαρξης µου. Κατόπιν υπάρχει και το "χαβαλέ του χάους", όπως το αποκαλώ. Όπως και άγνωστη ακόµη πραγµατικότητα.

9

Οι χαρακτήρες του βιβλίου

Ντίνος Φούσκας

Μπασκετμπολίστας του NBA το 1990. Χωρατατζής, Τριπλαδόρος, Σεξουλιάρης και φαν των καλών τεχνών.

2οσ

Έχει πάθος με την καλλιέργεια και φροντίδα των φυτών με τα οποία συμβιώνει. Φιλομαθής. Λάτρης της γνώσης, της ζωής, της γης, του σύμπαντος. Φιλικός και ευχάριστος.

1ος

Φαίνεται ήσυχος και σοβαρός, αλλά είναι πρώτος στο χωρό και το τραγούδι. Του αρέσει η ποίηση, η λογοτεχνία και τα ανέκδοτα. Επίσης κατασκευάζει βιβλία.

Άννα & Ζωή

Φίλες, ξαδέλφες και λάτρης των επιστημών. Η Άννα ασχόλειτε με το διάστημα και την εξερεύνηση του χάους. Η Ζωή με την ενέργεια.

*ΤΕΛΟΣ*