ΠΕΡIΛΗΨΗ

Ο Ντίνος Φούσκας, Μπασκετμπολίστας του NBA το 1990, προσβλήθηκε από μια ανίατη ασθένεια και αποφάσισε να τον παγώσουν με σκοπό αν βρεθεί θεραπεία στο μέλλον, να τον ξεπαγώσουν και να τον θεραπεύσουν. Έτσι και έγινε. Την επαναφορά του την ανέλαβαν δύο προσαρμοστές. Αρχικά τον βοήθησαν να επανέλθει σωματικά και κατόπιν τον βοήθησαν να ενταχθεί στην νέα για αυτόν κοινωνία. Μια κοινωνία που χαίρει καλής υγείας. Όλοι οι άνθρωποι είναι λυτοί και αδελφωμένοι. Επικρατεί υγεία & χαρά. Ο 2ος προσαρμοστής τον βοηθάει να κατανοήσει για πιο λόγο η ανθρωπότητα θέλησε να ζει υγιής, ενώ ασχολούνται με τις εργασίες του μπαξέ, πίνουν τσιπουράκι, λένε ανέκδοτα, χορεύουν, κάνουν γνωριμίες κ.α.

ΑΝΑΛΥΣΗ

Η γη είναι κομμάτι του υποθετικά άπειρου σύμπαντος. Η ύλη της και ειδικότερα ο ευμετάβλητος άνθρακας υπό την συνεχή του έκθεση στην ενέργεια του ήλιου έδωσε την ζωή. Μέτα από δισεκατομμύρια χρόνια ζύμωσης της ζωής προέκυψε ο άνθρωπος με την ιδιαίτερη δομή του εγκεφάλου. Ο εγκέφαλος μπορεί να σκέφτεται και να δημιουργεί νέες συσχετίσεις σε πραγματικό χρόνο. Έτσι κατάφερε να κατανοήσει την πεπερασμένη πλέον γη, ενώ συνεχίζει να την ερευνά όπως και το υπόλοιπο σύμπαν. Αυτή η γνώση τον βοήθησε να αντιληφθεί ότι η αντικειμενικότητα στην ύπαρξη του έγκειται στην υγεία. Οπότε θέλησε να πραγματώσει το ίδιο και στην ίδια του την κοινωνία. Μια κοινωνία υγείας, συνεργασίας, δύναμης, χαράς, πολιτισμού.
Το βιβλίο περιγράφει αυτή την κοινωνία αποδομώντας το σημερινό κοινωνικό γίγνεσθαι στο βωμό της υγείας και του πολιτισμού, μέσω μιας χαρούμενης ιστορίας με απλή λαϊκή γραφή και αρκετές δόσεις χιούμορ.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ

Το βιβλίο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες.
Αν γυρεύετε ένα χαρούμενο και ευφάνταστο παραμύθι με φιλοσοφικό-επιστημονικό υπόβαθρο που ίσως σας προβληματίσει λίγο-πολύ, διαβάστε το.
Η γραφή του είναι απλή-λαϊκή, οπότε η ανάγνωση του βιβλίου είναι εύκολη και ευχάριστη.

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Γεννημένος το 1982. Ξεκίνησε να γράφει στα 18 του με σκοπό να λύσει διάφορους προβληματισμούς. Προς την κατεύθυνση αυτή τον βοήθησαν ιδιαίτερα οι γνώσεις που απέκτησε στις σπουδές του στην Γεωπονική Σχολή, οι κοινωνικοπολιτισμικές του ζυμώσεις, ο Νίτσε, ο Επίκουρος κ.α.
Φίλος των καλών τεχνών.
Το παρόν έργο αποτελεί το πρώτο του ολοκληρωμένο διήγημα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΑΔΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Για να διαβάσετε διάφορα επιλεγμένα κομμάτια του βιβλίου και να πάρετε μια γεύση από τους χαρακτήρες του, πατήστε το παρακάτω κουμπί.

PUSH!